Nu har anmälan för tävlingsprodukter till Chark-SM öppnat!

Nu kan ditt företag välja ut vilka produkter som ska tävla i årets Chark-SM. Ni kan skicka in så många produkter som ni vill. Det finns inga begränsningar i antal. Vilka produkter väljer ni att skicka in i år? 

Det går utmärkt att lägga till eller ändra enda fram tills anmälan stänger 23 augusti.

Viktig information om produkter, produkthantering i samband med inlämning

Informationen om produkten har avgörande betydelse för att domarna ska ha rätt förutsättningar för att kunna bedöma produkten rättvist. Utan informationen kan specifik egenskap ses som en avvikelse av bedömarna. Det är därför av stor vikt att rätt information fylls i om produkten.

I samband med anmälan uppmanas samtliga tävlande att skicka in produktbilder på tävlande produkter i originalförpackning. Bilderna bör benämnas med samma kod som används för de inskickade produkterna. Bilderna kommer att användas på Chark-SM:s hemsida och i kontakter med media.

Vikt, mängd & format

  • En specifik produkt får endast delta i en klass.
  • Skicka ca två kg av varje produkt i minst två förpackningar.
  • Helköttsprodukter ska skickas in hela och kan väga mer än två kilo i en förpackning.
  • Säljs produkten skivad ska hel produkt skickas in för att kunna bedömas på rätt sätt.
  • För bacon som enbart säljs skivad ska både skivad och hel produkt skickas in.

Märkning och varunamn

  • Märk varje produkt med utsänd kodetikett och var noga rätt tävlingsklass för varje produkt.
  • Kontrollera kodetikettens vidhäftning och använd ytterpåsar för att skydda mot fukt under transporten.
  • Produkterna måste vara helt neutrala dvs produkt, tarm och produktförpackning får inte vara försedda med namn eller logga eller något annat som kan avslöja produktens tillverkare.

Packning

  • Packa de kylda eller frysta produkterna väl, i en kraftig kartong, tillsammans med kylklampar eller is i förslutna vakuumpåsar.
  • Märk tydligt hur produkterna ska förvaras; kylda, frysta mm.
  • Samtliga kartonger måste vara märkta med företagsnamn.
  • Kom ihåg att utfällning av vätska i förpackningen ger avdrag i bedömningen!

Adress för leverans

Skicka paketet med lämplig transport till:

KLT

Industrigatan 39 (Port 22/23), 291 36 Kristianstad

Öppettider för leverens: 11-13 september mellan klockan 06.00 – 16.00.

Frågor om leverans: Ring Pelle Kjellsson 072-250 00 27 eller epost: pelle@kjellssons.com

Anmälningsavgift

  • Kostnad per produkt om medlem i KCF: 2000 kr ex moms per företag + 1000 kr ex moms per produkt.
  • Kostnad per produkt om EJ medlem i KCF: 2000 kr ex moms per företag + 1500 kr ex moms per produkt.
  • Det deltagande företaget riskerar att diskvalificeras och eventuella utmärkelser återkallas om inte företaget fullgör sina åtaganden genom att betala den slutliga fakturan för Kött & Chark-SM senast förfallodagen.

Kontakt angående tävlingen

För mer information om tävlingen kontakta Magnus Därth, Magnus.darth@kcf.se, tel: 076-842 65 33.