Välkommen till årets största händelse för dig i kött- och charkuteribranschen!

Kött & Charkuteridagarna är årets händelse för branschens alla aktörer – slakterier, grossister, förädlingsindustri, handel, foodservice, resturang, storhushåll, kockar, forskare, beslutsfattare och myndigheter. Verkligen alla i branschen! Eventet bjuder på fantastiska möjligheter att skapa nya affärer, få insikter i hela branschens verklighet, utmaningar och möjligheter.

Kött & Chark-SM har arrangeras vartannat år sedan 2001 vilket gör att det är tolfte gången det arrangeras i år! För att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige har livsmedelsbranschens största event börja turnera i landet. 2022 stod Göteborg värd och i år flyttas det till anrika Slagthuset, ett stenkast från Malmö centralstation. En byggnad med anrik historia, mycket karaktär och fantastiskt läge. Allt som behövs för att skapa de bästa förutsättningar för möten mässa, konferens, tävling och middag. 

Kött & Chark-SM är en avgörande mötesplats för branschen där vi träffas för att lyfta fram hantverket, premiera kvalitet och diskutera de viktiga framtidsfrågorna. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja flytta runt i landet så att fler kan ta del av aktiviteterna. Att börja i matlandskapet Skåne känns helt naturligt, säger Lars Appelqvist, ordförande för Kött- och Charkuteriföretagen.

Onsdag 16 oktober

Branschmässan smygstartar

Ett 50-tal utställare flyttar in i Slagshuset och bygger upp sina montrar under trevliga former.

Årsstämma och kvalitetsnätverk

Kött & Charkuteriföretagens (KCF) årsstämma och kvalitetsnätverk äger rum på eftermiddagen.

Seminarium (Nyhet!)

Stort seminarium om det senaste inom förpackning.

Mingelmiddag

På kvällen bjuder vi in till mingelmiddag för samtliga deltagare och aktörer. Föranmälan krävs och görs samtidigt som anmälan till övriga aktiviteter.

Torsdag 17 oktober

Branschmässa

Mässa med drygt 500 deltagare, ett 100-tal charkföretag och drygt 50 av branschens viktigaste leverantörer. Vi ger dig en unik möjlighet att träffa och skapa relationer med charkuteribranschens viktigaste beslutsfattare och nyckelpersoner.

Konferens

Konferens med spännande föredrag inom aktuella ämnen, paneldebatter och diskussioner. Här lyfter vi fram utmaningar och möjligheter med konsumenten som ställer högre krav inom områden som hållbarhet, kvalitet och tillgänglighet.

Styckar-SM

På scen inför publik gör sex styckare upp om vem som tar hem den åtråvärda titeln som svensk mästare.

Bankettmiddag med prisutdelning

Kvällen avrundas som traditionen bjuder med en festlig prisutdelning och bankett där vi korar svenska mästare i de 18 produktklasserna i Chark-SM samt svensk mästare i styckning. Utöver spännande prisutdelning, utlovas god mat och dryck, underhållning, mingel och härlig feststämning. Kvällen är ett utmärkt tillfälle att umgås med kollegor i branschen under festliga former.

Bli utställare – unikt tillfälle att under lättsamma former träffa, diskutera med och mingla med dina viktigaste kunder

Som sponsor eller utställare ges ni inte bara unik möjlighet för marknadsföring och exponering. Ni visar samtidigt att ni är med och lyfter fram allt som är positivt i branschen.

Chark-SM

Chark-SM är en tävling för charkuterier tillverkade och marknadsförda i Sverige och hundratals charkuteriprodukter tävlar om de åtråvärda mästartitlarna. Produkternas kvalitet och smak bedöms i 18 klasser enligt tydliga kriterier. Själva kvalitetsbedömningarna görs av en jury beståendes av ett 40-tal domare under två hektiska dagar i mitten av september. Nytt för i år är att bedömningarna genomförs i nära samarbete med Gastronomicenter på Högskolan i Kristianstad. I varje klass koras en svensk mästare samt guld-, silver- och bronsmedaljör. Vinnarna offentliggörs under bankettmiddagen på Kött & Chark-SM den 17 oktober. 

Styckar-SM

Styckar-SM var en uppskattad nyhet 2022 och givetvis återkommer tävlingen även i år. Inför en stor publik möts sex erfarna styckare som på 30 minuter ska stycka en halv gris och omvandla den till produkter, färdiga att säljas i butik. En tävlingsledare och kommenterande expert guidar åskådarna under tävlingen medan bedömningen görs av två oberoende domare med lång erfarenhet inom branschen. Sverigemästaren koras under pompa och ståt senare under kvällens bankett.

Chark-SM medaljer

Ladda ner bilden i 300dpi
 

Branschmässa under Kött & Charkuteridagarna

Ladda ner bilden i 300dpi
 

Svenska mästare

Ladda ner bilden i 300dpi
 

Konferens under Kött & Charkueridagarna

Ladda ner bilden i 300dpi
 
 

Lars Appelqvist VD Scan och styrelseordförande i Chark-SM

Ladda ner bilden i 300dpi