Hållbarhet går som en röd tråd genom Kött & Charkuteridagarna och har även fått en helt egen programpunkt under heldagskonferensen torsdag 17 oktober.
– Jag ser fram emot att inleda hållbarhetspasset på Kött & Charkuteridagarna med insikter från KCF väsentlighetsanalys, och hur vi kan stötta företagen i deras hållbarhetsarbete. Därefter kommer Nicklas Amelin, EU-expert på Livsmedelsföretagen, att ge sin spaning om framtidens EU-politik kring hållbara livsmedelssystem och Farm to Fork-strategin. Det blir ett spännande panelsamtal där vi tillsammans med Mattis Bergquist från Coop, Elina Matsdotter från Scan Sverige AB, Emelie Hansson från Martin & Servera, och Märta Jansdotter Aguirre från Gröna Gårdar diskuterar köttets roll i en cirkulär livsmedelsproduktion, samt hur vi kan minska klimatpåverkan från produktionen. Hållbarhetsfrågor är centrala genom hela konferensen, och vi ser fram emot att lyfta fram konkreta exempel och inspiration för branschen, säger Ulrika Norvell.
Det kommer ges utrymme för frågestund så ladda med frågor! Det går givetvis bra att skicka in frågor och önskemål gällande hållbarhetspasset redan nu till ulrika.norvell@kcf.se.