Digert konferensprogram 17 oktober!

 

Publicerat den av & kategoriserat under Okategoriserade.

Kl 9.00: Branschmässan öppnar, registrering av deltagare. Konferensdeltagare bjuds på kaffe och frukostmacka.

Kl 9.30-10.30: Automation & Effektivisering för konkurrenskraft

  • KCF hälsar välkommen och berättar vad som är på gång i höst. Flera seminarier planerade om bla nitrit, rökaromer, avskogning.
  • Landshövding i SKåne, Anneli Hulthén som inviger branschmässan och konferensen.
  • Dennis Brandborg Nielsen, Centerchef, Danish Meat Research Institute: Varför jobba med automation?
  • Lars-Gustaf Gustafsson, Produktionslyftet: Produktionseffektivisering.Vad är slöseri och hur det påverkar företags utvecklingsmöjligheter.
  • Kort presentation av årets ”medlemsundersökning & konsumentundersökning”

Kl 11.00 -12.00: Morgondagens krav på hållbarhet

  • Ulrika Norvell, hållbarhetsansvarig inleder med en inflygning i väsentlighetsanalysen; hur ska vi angripa den och vad kan KCF hjälpa till med.
  • Nicklas Amelin, EU-expert, Livsmedelsföretagen: Vad händer med Farm to fork och EU:s gröna giv efter valet – spaning inför den nya mandatperioden?
  • Panelsamtal med:
  • Mattis Bergquist, Chief sustainability Coop Sverige
  • Emelie Hansson, Hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen
  • Elina Mattsdotter, Hållbarhetschef, Scan
  • Märta Jansdotter, VD, Gröna Gårdar
  • Kort presentation av årets ”medlemsundersökning & konsumentundersökning”

Kl 13.00-14.00: Inspiration-och trendföreläsning

Lennart Wallander, Food & Friends bjuder på en exklusiv förhandsvisning om årets stora Trendspaning inom mat, måltider och dryck. Alla som anmält sig får med sig en booklet hem som sammanfattar trendspaningen.

Kl 14.30-15.30: Marknad i fokus, går vi mot bättre tider?

  • Carl Eckerdal, Chefsekonom, Livsmedelsföretagen: Är vi på väg ur de tuffa tiderna?
  • Kl 14.50: Caroline Uddström, Sales Director Advanced Analytics Nordics & Mette Berggren, Nielsen IQ: Kött-och Charkkategorins försäljningsutveckling.
  • Kl 15.05: Caroline Westerholm, Chef Kategoriområde Kött & Chark, ICA Gruppen
  • Kort presentation av årets ”medlemsundersökning & konsumentundersökning”

Kl 16.00-17.00: Styckar-SM

Sveriges bästa styckare tävlar om att vinna Styckar-SM 2024. Inviger tävlingen gör vår köttälskand landsbygdsminister Peter Kullgren.

Kl 17.00: Branschmässan stänger

Det är kostnadsfritt att delta på konferensen, branschmässan och vara publik under Styckar-SM. Anmälan krävs för samtliga delar.