Foto: Boel Ferm

Konferensdeltagare bjöds inte bara på god frukostmacka utan ett fullspäckat konferensprogram

Automation & Effektivisering för konkurrenskraft

  • Landshövding i Skåne, Anneli Hulthén invigde branschmässan och konferensen.
  • Dennis Brandborg Nielsen, Centerchef, Danish Meat Research Institute: Varför jobba med automation?
  • Lars-Gustaf Gustafsson, Produktionslyftet: Produktionseffektivisering.Vad är slöseri och hur det påverkar företags utvecklingsmöjligheter.

Morgondagens krav på hållbarhet

  • Ulrika Norvell, hållbarhetsansvarig inledde med en inflygning i väsentlighetsanalysen; hur ska vi angripa den och vad kan KCF hjälpa till med.
  • Nicklas Amelin, EU-expert, Livsmedelsföretagen: Vad händer med Farm to fork och EU:s gröna giv efter valet – spaning inför den nya mandatperioden?
  • Panelsamtal med:
  • Mattis Bergquist, Chief sustainability Coop Sverige
  • Emelie Hansson, Hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen
  • Elina Mattsdotter, Hållbarhetschef, Scan
  • Märta Jansdotter, VD, Gröna Gårdar
  • Kort presentation av årets konsumentundersökning

Inspiration-och trendföreläsning

Lennart Wallander, Food & Friends bjuder på en exklusiv förhandsvisning om årets stora Trendspaning inom mat, måltider och dryck. Alla som anmält sig får med sig en booklet hem som sammanfattar trendspaningen.

Marknad i fokus, går vi mot bättre tider?

  • Carl Eckerdal, Chefsekonom, Livsmedelsföretagen: Är vi på väg ur de tuffa tiderna?
  • Caroline Uddström, Sales Director Advanced Analytics Nordics & Mette Berggren, Nielsen IQ: Kött-och Charkkategorins försäljningsutveckling.
  • Mats Heljestrand, kategorichef kött, ICA