Foto: Boel Ferm
Konferensdeltagare bjöds inte bara på god frukostmacka utan ett fullspäckat konferensprogram
Automation & Effektivisering för konkurrenskraft
- Landshövding i Skåne, Anneli Hulthén invigde branschmässan och konferensen.
- Dennis Brandborg Nielsen, Centerchef, Danish Meat Research Institute: Varför jobba med automation?
- Lars-Gustaf Gustafsson, Produktionslyftet: Produktionseffektivisering.Vad är slöseri och hur det påverkar företags utvecklingsmöjligheter.
Morgondagens krav på hållbarhet
- Ulrika Norvell, hållbarhetsansvarig inledde med en inflygning i väsentlighetsanalysen; hur ska vi angripa den och vad kan KCF hjälpa till med.
- Nicklas Amelin, EU-expert, Livsmedelsföretagen: Vad händer med Farm to fork och EU:s gröna giv efter valet – spaning inför den nya mandatperioden?
- Panelsamtal med:
- Mattis Bergquist, Chief sustainability Coop Sverige
- Emelie Hansson, Hållbarhets- och kvalitetschef i Martin & Servera-gruppen
- Elina Mattsdotter, Hållbarhetschef, Scan
- Märta Jansdotter, VD, Gröna Gårdar
- Kort presentation av årets konsumentundersökning
Inspiration-och trendföreläsning
Lennart Wallander, Food & Friends bjuder på en exklusiv förhandsvisning om årets stora Trendspaning inom mat, måltider och dryck. Alla som anmält sig får med sig en booklet hem som sammanfattar trendspaningen.
Marknad i fokus, går vi mot bättre tider?
- Carl Eckerdal, Chefsekonom, Livsmedelsföretagen: Är vi på väg ur de tuffa tiderna?
- Caroline Uddström, Sales Director Advanced Analytics Nordics & Mette Berggren, Nielsen IQ: Kött-och Charkkategorins försäljningsutveckling.
- Mats Heljestrand, kategorichef kött, ICA