Idag, torsdagen den 1 november korades totalt 16 svenska mästare i Chark-SM. Bland annat utsåg man Sveriges godaste falukorv, köttbullar, julskinka och isterband. Vinnarna kommer från Kristianstad i söder till Jokkmokk i norr.
För bilder, se under Press.
För samtliga medaljörer, ladda ner pdf här.
Här är de, vinnarna!
1. Falukorv: Jokkmokks Korv & Rökeri AB, Jokkmokks Original Falu
2. Köttbullar: Helmut Walch Charkuteri AB, Köttbullar,
3. Julskinka (kokt): Scan AB, Julskinka på rapsgris
4. Kokta helköttsprodukter: Signal & Andersson Charkuterifabrik AB, Högrev Barbeque Sous Vide
5. Rökta helköttsprodukter: Nässjö Chark, Rökt sidfläsk
6. Lufttorkade/kallrökta hela köttprodukter: Bjärhus Gårdsbutik HB, Bjärhus lufttorkade karré
7. Smal småkorv: Helmut Walch Charkuteri AB
8. Tjock småkorv: WurstMaster AB, Puztakorv
9. Skinnfri korv: Lindvalls Chark, Polsk rullgrillskorv
10. Traditionella charkprodukter – övriga: Vaggeryds Chark AB, Blodpudding
11. Isterband: Nässjö Chark, Isterband
12. Kallrökt, torkad korv: Larssons Chark, Fänkålssalami
13. Rökt påläggskorv: Korvpojkarna AB, Lökkorv
14. Pastej/sylta: Foodmark Sweden AB, Gottfrids Gräddleverpastej
15. Innovativa produkter: Signal & Andersson Charkuterifabrik AB, Hemmachark
16. Ekologiska produkter: Svenskt Butikskött, Bratwurst ekologisk